Strandliv

Vi har hatt en ukes herlig ferie på sørkysten av Madagaskar, i Ifaty og Tulear. Vi har hatt avslappende dager på stranda under brennende sol, mens ettermiddagene har hatt torden og lyn av utrolige dimensjoner. For noen naturkrefter!

Høydepunktene i ferien er mange og inneholder snorkletur, grillet hummer på stranda, fantastiske middager og vakre solnedganger. Vi kom til å unne oss tre dager på et nokså fint hotell, og det viste seg å være verdt hver krone. Bungalow i to etasjer, med fantastisk utsikt, upåklagelig service, nydelig mat og vin. Helt perfekt.

Vi har også snakket en del med noen av de lokale, og på en salig blanding av fransk, gassisk og engelsk fått lære litt om historien og hverdagen til kystfolket der. Det var flotte og stolte mennesker som fortalte med glede. Også lo de, og lo og lo og lo. Og da lo selvfølgelig vi også. Vi gleder oss til å reise tilbake og kunne snakke enda litt mer, når vi er blitt bedre i gassisk.

I Tulear besøkte vi Kristin Laugerud, som jobber der via fredskorpset. Hun viste oss rundt, og er til stor hjelp for oss når vi har tusen spørsmål om hva, hvem, hvor og hvorfor det er slik på Madagaskar. Takk, Kristin, for gjestfrihet og gode tips!

Tilbake i Antananarivo føler vi at turen har gitt oss masse energi og motivasjon, og i morgen starter det som kanskje kan betegnes som en hverdag. Vi begynner på gassiskkurs. Og i løpet av uka skal vi også tilbake til de stedene vi skal jobbe for. Vi gleder oss til hver eneste dag, og kunne ikke hatt det bedre.

Takk til dere som har skrevet kommentarer, det er kjempehyggelig. Fortsett med det!

Anette og Erlend

P.s. Vi sliter med publisering av bilder, så beklager at de kommer i litt forskjellig størrelse. Vi skal finne ut av det. Men ikke i dag.

Bassengmeks

Søte barn på stranda

Daniel

Lykketroll

Lakana Vezo

På vei til middag

Rekespyd. Nam!

Fra bungalowen


7 Responses to “Strandliv”

  • Gerhard Says:

    Så fantastisk det så ut! Ka heite hotellet? Her planlegges over en lav sko 🙂 Lykke til på gassiskkurs – ser ut som dokker har det alldeles nydelig!

    • anetteberg Says:

      Hotellet heter Le Paradisier og ligger i Ifaty. Koster litt mer enn mange andre hyggelige steder der, men anbefales veldig. Vi betalte i underkant av 500 kr pr natt og gjør det gjerne igjen. 🙂

  • Anneli Says:

    Hei Anette! Hvis dere love å ta meg med dit, lover jeg å komme til Madagaskar ;o) Wow – det så elg fantastisk ut. Og mye bedre enn bungalowen jeg rømte fra på Phu Quoc Island for noen dager siden. Trodde jeg skulle holde ut, men etter tre søvnløse nettet, to rottebesøk og en kjempeøgle (eller i hvert fall en gekko på steroider) måtte jeg gi opp. Vel vel – tilbake i Saigon nå, til sivilisasjonen og internettet :0) Tusen takk for melding på facebook – min store plan om å ha kontakt med folk det ble kraftig sabotert av vietnams regjering som sensurerer Facebook over en lav sko. Jeg kommer derfor ikke inn – så; har du en mailadresse jeg kan nå deg på? Tror det funker bedre. Ellers må jeg jo si at det er fantastisk å være tilbake i vietnam om noen dager begynner også mine «hverdager» med skole, studenter og alt som hører med. Superfin blogg dere har – storkoser meg med å følge dere! Stor klem

  • Anneli Says:

    Og jeg har forresten ikke pådratt meg dysleksi her nede – det er bare denne Iphonen som har det litt gøy for seg selv..

  • Ingveig Kjersti Says:

    Jeg synes bildeplasseringen er super jeg. Greit med litt «her og der».
    Flotte bilder er det også.

    Dette er livet!

  • Kristin L. Says:

    takk for besøk her i Toliara, det var stas dere kom innom min ringe bolig! jeg står til tjeneste når som helst, det er bare hyggelig. vi ses plutselig 😉

Leave a Reply