Altmuligkvinnen

På senteret hvor jeg har begynt å jobbe, Akany Fifampandrosoana, har jeg fått svært så forskjellige utfordringer. Brått har jeg blitt engelsklærer for ca 30 fnisende jenter fra 14 til 16 år.  Nivået er veldig forskjellig, noen kan en del fra før mens andre enten er veldig sjenerte eller så forstår de ingenting. Ganske vanskelig og veldig gøy.

Jeg har også fått i oppgave å søke om penger for senteret, som desverre sliter økonomisk. Lærerne har ikke fått lønn på 7 måneder, og de har vært nødt til å nedlegge en del aktiviteter, som å tilby et måltid til fattige og hjemløse. Det er tragisk, og jeg håper jeg får til å hjelpe. Jeg har mottatt en hel del papirer, budsjetter og lignende og skal sette meg ordentlig inn i dette fremover. Mange av elevene har heller ikke råd til å betale skolepenger, som er ca 12 kr i måneden, inkludert lunsj. Hvis noen har tips om organisjoner eller bedrifter jeg kan henvende meg til i Norge er det flott.

Jeg har også mottatt bøkene på bildet, og det er ønskelig at jeg velger ut noen temaer i disse og har undervisning med jentene, når gassisken er blitt bedre. Javel… Anette skal undervise i hushold og barnestell. Passer bra det. Det må også nevnes at den ene boka er fra 1953.

Det blir varierte dager i alle fall, akkurat slik jeg liker det.

Legger også ved bilde av min kjære og hans nyinnkjøpte zebuhode.

Anette


Leave a Reply