Ranomafana

Nå er jeg og Erlend tilbake i Antananarivo etter en super tur til kysten. Vi hadde flere stopp på veien, og opplevelsene var mange og fantastiske. Vi har sett så mye rart som bare finnes på Madagaskar, med farger og form som er vanskelig å forestille seg.

Første stopp var Ranomafana, en frodig dal midt i regnskogen. Dit kom vi sent på kvelden etter en laang kjøretur fra hovedstaden. Jeg vet ikke helt hva som skjedde, men plutselig hang det en diger edderkopp av arten Sort enke utfor bungalowen vår. Det var meg og Kristin som så denne, og begge var vi klar over at dette fort kunne ende med døden. Etter en del oppstandelse kom det en vakt og kastet hele edderkoppen inn i skogen. Før han kom klarte også edderkoppen å fjerne det hvite korset på ryggen, som indikerer at den er farlig og giftig. Det er mulig at edderkoppen var helt svart og ufarlig hele tiden, men jeg holder også muligheten åpen for at vi to oppdaget en ny art. En slags kamelonedderkopp.

Tidlig morgenen etter dro vi på tur inn i nasjonalparken, hvor vi fikk se kameloner, lemurer, øgler, merkelige planter og sopper. Guiden vår var veldig kunnskapsrik og hadde jobbet med dette i 16 år, så vi fikk masse informasjon om alt dette rare. På kvelden dro vi på en tur i mørket, og der fikk vi se den sjeldne muselemuren og den knallgrønne kamelonen som holder til der. Det regnet så fryktelig at turen ble veldig kort, og vi fikk ikke tatt noen bilder. Men gøy var det!

Nedenfor følger det bilder av denne flotte opplevelsen.

Fortsettelse følger!

Anette

Lemur som spiser bambus

Lemur og bambus

Gekko

Larve med neonfargete pigger. Utrolig rar!

Vi plukker igler ut av skoene

Lilje

Vakre klokker

Erlend fikk seg en ny hatt


Leave a Reply